Как ви звучи спортен министър, който не се е затичвал!

Трябваше да се даде шанс на Петър Стойчев, смята Пламен Константинов
Обновена: 19 юли 2013 09:03 | 30 май 2013 12:08, Красимир Ангелов
82
Как ви звучи спортен министър, който не се е затичвал!
Пламен Константинов. Снимка: Булфото

"Няма никога да бъде приет един министър, който никога не се е затичвал в час по физическо", обяви пред TV7 волейболната легенда Пламен Константинов в коментар на избора на проф. Мариана Георгиева като нов министър на младежта и спорта.

"Спортът има специфика и не може да бъде управляван, без да познаваш проблематиката. Министърът трябва да има понятие", коментира Константинов.

"Спортът е нещо специфично, плюс това аз разбирам, че идеята на новото правителство е да се наблегне на младежката политика, тя да се избута напред. Като управленски ресурс обаче сигурно 1/10 от хората в това министерство ще се занимават с младежката политика. Оперативната работа на 90% е свързана със спорта и спортните федерации. Ежедневно трябва да има комуникации и действие, което означава, че е по-добре човек с компетенции в спорта, който може веднага да реагира", продължи той.

Другият момент е, че може би ще подобри изказа на някои, пошегува се волейболният специалист.

"Данчо Йовчев е безспорно един авторитет. Аз мисля, че на Петър Стойчев трябваше да му се даде шанс. Но не просто в тези два месеца. Той беше човек с потенциал", завърши Пламен Константинов.

Самата министърка обяви преди ден по време на приемането на поста, че като млада е тренирала волейбол.

Тя обеща да спази задълженията си по протокол да посещава спортни събития. Тя прие поста от Петър Стойчев и обяви, че Йордан Йовчев, който остава заместник-министър, ще бъде нейната връзка с федерациите.

На въпрос обаче дали знае колко медала е спечелила България на последните Олимпийски игри, тя се измъкна: "Числата нямат значение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
Спортист преди 10 години
Българският спортен елит не разбира, че Държавата сменя приоритета - от професионален към масов спорт - децата, младежта, средна, трета възраст
64
5
 
2
 
! Отговори
хаха преди 10 години
А,бе,нещастнищи,прочете внимателно как се казва министерството.А то е Министеретво на младежта и спорта.Това е министерство което се занимава с младите хора като цяло и като част от работата му и със спортистите..Проблемите на младите хора са толкова много че,спорта общо взето е последна грижа...А пък и има един чудесен зам-министър,който е много ,ама много навътре в нещата.Ако не знаете,иде реч за Йордан Йовчев.Така че той напълно компенсира министъра.Пък и видяхме със спортист и "голям" треньор като министър,ГЕРБ,докъде я докараха в Лондон,хаха
63
1
 
5
 
! Отговори
Емо Пича преди 10 години
С тази квалификация и със същия успех можеше да стане и министър на икономиката. То бива парашутизъм бива, ама бивол за мезе не бива.
62
0
 
4
 
! Отговори
krismin преди 10 години
До darcasДа, трябва да си добър мениджър, но трябва да имаш познания по отрасла, който ще управляваш. Не можеш например на Министерството на Здравеопазването да сложиш архитект за да ни модернизира болниците или на Министерството на икономиката - лекар да ни оздрави икономиката, нали? Това е просто подарък към Местан. Да ни разсипят докрай и спорта и младежта. Целенасочено, та нали само пенсионерите гласуват за тях? ***. Те наистина ни мислят за пълни ***
61
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 10 години
Поредното БЕЗХАБЕРИЕ на Орешарски
60
2
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 10 години
била е мажоретка
59
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Звучи ни като-Министър председател без ден трудов стаж начело на държавата! Министър на социалната политика-турчин-само Етем я няма.Тия плюеха за кадрите на ГЕРБ-а сега какви кадри вадят те самите? Здраванта министърка не знае за цигарите ли е,или против! Сега вече хората,които не са се усетили все още ще видят,че тези "протести" през февруари бяха режисирани.И сега отново милиони хора са с горчиивна в душата си,че са подло и долно,типично по комунистически-излъгани и предадени!
58
1
 
4
 
! Отговори
Костов преди 10 години
Страхотен коментар на 54 Новинар! Моля всички да го прочетат, дано ги види и "министърката"!
57
5
 
7
 
! Отговори
Ентелектуалец преди 10 години
А как му се вижда на Константинов спортист , който не се е замислял ? Той самият е икономист и може би затова се е надал . Ех ! Всеки и се нада на кака Нада !
56
4
 
14
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Честно казано... Напълно съм съгласен с мнението на Пламен Константинов !!! Особено когато така нареченият "МИНИСТЪР" е *** на ДПС.... и сме го чули предната вечер, в новините по Канал 1, как на предизборен митинг на турчеляците иска "УЧЕБНИЦИ НА ТУРСКИ ЕЗИК В БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА?!?!".... Определено смятам,че тази изтривалка на ДПС ще издържи максимум няколко месеца и ще е махнат от там! То същата смехория като.... ФИЗКУЛТУРНИК-МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ,ПОЖАРНИКАР-ПРЕМИЕР или КАЛИНКА-ДЕПУТАТ...:)
55
11
 
11
 
! Отговори
ВИФ-аджия преди 10 години
На вас как ви се струва- физкултурник министър на вътрешните работи?!?
54
7
 
16
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Управляването на спортно министерство не е спорт, че да бъде начело спортист. Ако е добър мениджър и има опит в спорта е едно, но да се налага просто мнението, че спортист трябва да управлява спортно министерство, или художник - министерство на културата - това са чисто административни дейности, които трябва да се вършат от добри мениджъри
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всеки му се иска,ама не....Министрите на вътрешните работи,външните работи,земеделието,културата и други трябва да са съответно кадрови полицай,кадрови дипломат,земеделец или животновъд,културтрегер и пр.Само че,едно е да си спортист,друго е да си управленец,а много от спортистите не блестят с особени управленски качества.....
52
11
 
10
 
! Отговори
Ина преди 10 години
Много сте интересни, откъде знаете ,че това правителство няма да се справи,как го решихте, само защото Цвъки и Боко не са начело на държавата.Ама те на такива *** като вас се надяват.Успех на новото правителство,независимо дали е съставено от турци или българи, защото турците са по-българи от вас вече.
51
2
 
7
 
! Отговори
Министър преди 10 години
Министъра на финансите трябва да е успял да се награби в предишната фирма,кв която е работел,министъра на вътрешните работи-минимум 3-4 убити ,може и по случайност глигана-за да знае как се стреля!А я си помислете какво ли ще трябва да може министъра на околната среда и водите?!?!? :-)
50
8
 
10
 
! Отговори
Comodo dragon преди 10 години
Подминаха те Пламене, та сега си огОрчен и си приказваш. Въпросът е на ниво - дали бившият военен министър Аньо Ангелов е бил способен на бойни действия на фронтова линия, та да може да бъде военен министър?
49
2
 
14
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Между другото, тя и глупостите за майчиния език ги дрънка по същата причина - не че много я е еня какво учат малките турчета, но да е в центъра на събитията, да запише някакъв актив и да кашира....
48
4
 
21
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Ако с тичане се поумняваше, футболистите щяха да са всичките професори...
47
4
 
15
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Нали се сещаш, че ако един човек е експерт и запален в своята област, той няма да се хване с нещо, с което няма нищо общо. Ако Йордан Йовчев ще се занимава със спорта, тя чий ще го дърви там? Ако е истински експерт в езикознанието, то тя ще губи ценно време, вместо да даде приноса си някъде, където търсят синтаксис. Би трябвало сърцето да я тегли към нейната област, а не да си приспива съвестта с това, че някога била тренирала волейбол. Ерго - некадърна властолюбива коза.
46
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ти Пламенчо кога тича за последно,че нещо поуголемен ми се виждаш

Спонсорирани публикации